Jeee kevät ja kurakelit, pikkueteisestä saa siivota päivässä varmaan kilon hiekkaa!

No, kevät on kyllä ihanaakin aikaa, me ollaan paljon käyskennelty jäillä ja juostu milloin missäkin pelloilla, kun ei enää lunta ole niin paljon. Tosin nyt ei enää olla pariin viikkoon piipahdettu jäillä, kun nyt on jo niin sulat kelit. Retkeily keväälläkin on huippua ja koiratkin nauttivat täysin rinnoin auringosta ja nurmesta, joka pikku hiljaa alkaa tuolta lumen alta pilkistää!

Balle-mummu kävi tuossa viime kuussa vähän huonona ja ehdinkin huolestua melko lailla, kun se niin kovin hoiperteli ja oli höperön oloinen, selvisi, että sillä oli syvällä korvassa tulehdus, jota ei oltu huomattu, kun korva ei näyttänyt ulkoa päin pahalta eikä haissut erityisen poikkeavasti. Tulehdus vaikutti tasapainoon ja muutenkin yleiseen vointiin todella paljon. Saimme antibioottikuurin ja sillä saatiin onneksi mummu pian taas kuntoon. Huomattavissa on välillä tasapainon kanssa ongelmia, mutta liekkö sitten ihan muutenkin vanhuuden tuomaa.

Mummu on ollut myös parannuttua menoissa mukana ja rallia vetänyt muiden tavoin!

Pikkujätkä, Vilho Veli Viljami täytti myös pari päivää sitten 18.4. 2 vuotta <3 Kakara se vielä on ja ihana kun on niiiiiin leikkisä ja eloisa veijari :-) Vilho sai oman hienon kaakun ja lahjaksi pehmon, joka nimettiin Rassu-kirahviksi, koska siltä lähti heti kättelyssä sarvet ja korva, pitihän Vilhon se ensiksi kouluttaa!

 

Vilhon kans käytiin 21.4. lauantaina ryhmänäyttelyissä Kajaanin prikaatilla. Sää oli kolea ja sateinen, joten ei kovin mieluinen, mutta onneksi kehät olivat katosten alla ja Vilhon jalkakarvatkaan eivät päässeet kuraantumaan suojien ansiosta.

Portugalinvesikoiria oli ilmoitettu 12 kappaletta ja tuomarina toimi Marja Talvitie. Avoimessa luokassa oli Vilhon lisäksi velipoika Aslan. Vilho esiintyi reippaasti ja oli muutenkin iloinen itsensä, joka on huippujuttu! Tympeän näköistä ja oloista se on liikkua kehässä koiran kanssa, jota ei pätkääkään moinen touhu huvittaisi.

Tuloksena oli EH ja luokassa kakkonen. Arvostelu oli kuitenkin tosi hyvä ja arvailinkin, että vielä kevyehköstä rungosta saattaisi sanoa ja niinhän siitä mainittiinkin arvostelussa. Muuta moitetta ei ollutkaan.

Arvostelu:

" Hyvä luustoinen, mutta kevyt runkoinen, mittasuht. erinomainen, hyvä pää,ylälinja ja häntä. Hyvä karva, liikkuu hyvin sivulle (lta?) katsoen".

 

 

Paltamon koiraharrastajien uinunut agilityn treenirinkikin herätettiin ja toimin nyt treeniringin ylläpitäjänä. Eka kertaa ringin kanssa kokoonnuttiin viime viikolla ja porukka on todella hyvä! Meillä oli Vilhon kanssa hyvät treenit. Otettiin yksittäin ja lyhyttä rataa, joka koostui neljästä hypystä, putkesta ja A-esteestä. Vilho veti hienosti ja ohjaaja ei meinaa perässä pysyä! :) Torstaina taas ringin kanssa näemme, huippua!

 

Ensi kuussa 13. päivä meillä on taas näyttelyt Kuusamossa. Niitä odotellessa!

 

Lopuksi vielä huippuhyvää koiranpäivää näille parhaille kavereille! <3 Taidetaan Vilhon kanssa viettää tänään ekstramukava metsäretkipäivä!