Vilho on nyt 15 viikkoa ja rapiat, ja uhmaikäily on alkanut. Juntturointi ja piruilu on saapunut kehiin ja on mennyt jo kenkiä, lehtiä, petauspatjan täytteet ja vesikuppi kumotaan lattialle ym. Vilho ei ole kuitenkaan onneksi saanut vielä mitään hirveän isoa tuhoa aikaan ja totteleekin aika hyvin. Kontaktia ja miellyttämisenhalua löytyy :) Ollaan opittu jo monia käskyjä, kuten istuminen, maahanmeno, odottaminen, hakeminen ja tuominen (toimii ja ei toimi), seisominen, tassun anto (pitäähän sitä jottain "hömppääkin" opettaa). Myös sivulle tulemista ollaan treenailtu ja kaikkea pientä arjessa tarvittavaa.

Vilho on kyllä osoittautunut todella ihanaksi pennuksi (vaikka on uhkäikäkin alkanut) ja, sillä on potentiaalia ja kiinnostusta moneen juttuun.

Rokotuksilla käytiin muutama viikko sitten ja eläinlääkärissä oltiin todella hienosti, pojalla oli painoa 10,50 kg, eli melkoinen jytky! Ei kuitenkaan mikään lihava! Pitäisikin mitata säkä ja paino nytten kun tulee neljä kuukautta. Iso tapaus tämä kyllä on :)

Tänään käytiin pikkuinen lenkki kävelemässäkin kylillä tutustumismielessä, ei kuitenkaan vielä lenkkeilemisiä aloiteta. Pari koiraa, lastenvaunua ja ihmistä tuli vastaan ja Vilho ohitti hienosti nämä, vaikka vähän ujostuttikin alussa. Yhtä koiraa käytiin vähän nuuskimassa ja sehän oli mukava kaveri :)

Vilho on myös kyläillyt ja matkannut autossa paljon, ollut myös päivähoidossa ja kaikki on sujunnut mainiosti.

Balle-mummun ilmoitin Seinäjoen näyttelyihin lokakuulle ja varmaan ehkä jokunen muukin näyttely käydään vielä, ennen kuin turkkia lyhennetään.

Vilholle parit näyttelyt myös katseltuna jo.

Opiskelupaikan sain Pieksämäeltä ja koulu alkaa 23.8. Ei ole vielä kämppää, mutta on jo kyseltynä ja löytynyt hyviä vapaita kämppiä, nyt pitäis sitte vaan käydä katsoo ja valita. Vilho lähtee minun matkaan Pieksämäelle. Muut koirat ovat sen verta iäkkäitä, laumasieluja ja tykkäävät kirmailla vapaasti pihalla, niin parempi on jäädä porukoiden hoivaan. Kyllähän sitä täällä tulee käytyä ja saattaapa tuota joskus ottaa matkaan jonkun muutamaksi päiväksi Pieksämäelle.

Mutta nyt täytyy lähtä tästä hiljalleen nukkumaan. Eiköhän nuita päivityksiä vielä tule tässä elokuussa.

Muutamat kuvat vielä

Baleia-mummo arvokkaana

Hopsu, jota kuvaaminen kiinnostaa aina näin paljon

Kenu, jolla tulee kohta 9 vuotta mittariin, papparainen :)

Ja sitten tämä naurava kulkuri

Yksi mukavimmista leluista, varsinkin nyt kun hampaita kutittelee - lehmän utareen suojakumi 

Melkein 15 viikkoinen