Joo, taas kävi täällä niin, että kirjoitin aikaisemmin pitkän kirjoituksen, mutta hävisi kesken kaiken -.-  Arvaa jaksoiko enää raapustaa...

Syksy riensi nopsaan. Innoissani lähdin Pieksämäelle syksyllä, mutta ennen mittaan huomasin, etten oikein viihtynyt siellä ja olenkin ollut paljolti Paltamossa. Minunhan opiskeluni DIAKissa ovat monimuotoista, eli teen kaikki opintoni oikeastaan verkossa, meillä on vain viikon verran kuukaudessa lähiopetusta Pieksämäellä. Tämä on siis mahdollistanut olemiseni Paltamossa.

Olen pitkään tässä pohtinut asiaa ja tullut myös siihen tulokseen, että haen muualle opiskelemaan, tämä paikka ei tuntunut oikealta. Keväällä on siis tiedossa taas muuttoa.

Meillä oli erittäin juhlallinen joulukuun ensimmäinen päivä, kun Baleia täytti huimat 12 vuotta, ei siitä tytsystä kyllä huomais, on niin virkee tapaus ja kyllä on saanut kiittää, että terveenä on pysynyt. Kuulo on huono, mutta muuten vetreä mummu <3 Balle sai tietty kakun juhlan kunniaksi! Joulun aika meni todella mukavasti, Vilholla oli ensimmäinen joulu ja oli aivan ihmeissaan kaikesta touhuilusta, keittiöhän oli tietysti mukavin paikka niihin aikoihin. Kuusikaan ei kaatunut kertaakaan (varmaan eka kerta vuosiin, kun ei kaatunu). Poika oli ollut suhteellisen kilttinä, niin kyllä se pukki muisti.

Uusi vuosi meni myös hyvin, Vilho ei ollut raketeista moksiskaan! Hopsun kanssa riekkuessa ei niitä ehtiny huomatakaan.

Vilho on ollut täällä Pieksämäellä matkassa, mutta jäänyt myös Paltamoon, siellä kun on kaikki parhaimmat koirakaverit ja maita juosta joka päivä aidatulla pihalla. Olen täällä ollut aina aika lyhyen ajan ja koulupäivät pitkät, niin mukavempihan sen siellä. Takas mä olen kouluviikon jälkeen miltein heti tullut.

Ollaan käyty agilityä jonkin verran treenaamassa ja Vilhon kanssa vielä opetellaan esteitä ihan yksittäisesti. Vilho menee ihan kivasta, mutta keskittymiskykyä saadaan hakea välillä tosissaan, kun meinaa mennä vähän leikin ja riehumisen puolelle. Tärkeintä on kuitenkin mukavat kokemukset treeneissä ja sellaisia ne ovat kyllä pojalle ollut. Putki on Vilhosta aivan huippu, yleensähän se on. Sitä ois kiva ravata läpi koko ajan.. Vilho on aika helppo motivoida, se kun innostuu ihan mistä vaan, tosi hyvä juttu!

Vilho on nyt 9kk ja on huomattavissa miehistymistä, Vilho testailee enemmän ja menee välillä niin machomaisesti muiten meidän koirien ohitse, ei ole kyllä tullut mitään sen kummempia ongelmia niiden kanssa, aika hyvät hermot noilla muilla on.. Vilho tulee juttuun koirien kanssa ja on sosiaalinen muutenkin, mukava hölömö :)

Täällä Pieksämäellä ollessamme käydään koirapuistossa tosi paljon ja siellä on saanut monia mukavia koirakavereita, Vilholla on kyllä aina semmoset rallit pystyssä, että siinä ei moni pysy matkassa! On sekä uroksia, että narttuja ja mukavia tapauksia. Omistajienkin kanssa tulee vaihdettua koirakokemuksia, niin siellä on kiva käydä!

Meillä ois Vilhon kanssa 6.2. sitten ensimmäiset näyttelyt Parkanossa ja junioriluokkaan mennään. 14 oli ilmoitettu portugalinvesikoiria. Vilhon kasvattaja asuu Karviassa ja sinne mennään sitten samalla, tosi kiva nähdä Päivin porukkaa ja siellä on vauvojakin, Vilhon tädillä Pirkolla! Malttaakohan sieltä pentuaitauksen luota liikkua minnekkään :) Tuomarina meillä on Tuula Savolainen. Mitään suurempia odotuksia meillä ei ole näyttelyiden suhteen, kun koira kehittyykin vielä, kokemusta saadaan ennen kaikkea!

Ensi viikonloppua ootellessa!

Huomenna mennään treenaa agilitya Vilhon kanssa tuohon Pieksämäen koirahalliin, mukana muitakin harrastajia, sitäkin ootellessa! :)

Kuvia pitää vähän laitella tänne, jospa huomisestakin päivästä jonkun kuvan sais.