Pitkä tauko, laiska kun olen kirjoittelemaan...

Monenmoista on ehtinyt tässä tapahtua vuoden sisään!

Baleialle tuli 1.12.2009 huimat yksitoista vuotta täyteen ja kohta ollaan jo kahdentoista, silti on mummeli mitä parhaimmassa kunnossa, mitä nyt kuulo vähän heikentynyt. Mistään en ole niin iloinen, kuin siitä, että Baleia on pysynyt terveenä ja omana itsenään, vaikka ikää on tullut. Tänä keväänä kun on moni koira lähipiiristämme matkannut vihreimmille niityille :/

Baleia valioitui tänä vuonna Kajaanin KV tamminäytteilyissä 9.1.  ja virallinen vahvistus tuli 27.1. Olin kyllä niin onnesta soikeana ja todella ylpeä Baleiasta <3 Tuomarina oli vielä portugalilainen Delerue Pedro Sanches, jonka tuomaroimana Baleia oli siis VSP ja ROP-veteraani  :) Näyttelypäivän kruunasi vielä se, että Baleia oli näyttelyn veteraanien BIS-4! Eipä olisi paljon paremmin voinut päivä mennä!

Baleia on kerännyt sertinsä seuraavista näyttelyistä:

Iisalmi KR 26.5.2007 ROP, ROP-VET, Tuomarina Markku Santamäki

Kajaani RN 19.4.2007 ROP, ROP-VET, Tuomarina Lena Danker

Kajaani KV 9.1.2010 VSP, ROP-VET, Tuomarina Delerue Pedro Sanches

 

Hopsu ei olekaan käynyt näyttelyissä sitten vuoden 2008 (Ylivieska KV 19.7.) josta sai sen arvatun H:n, jota Hopsu on kerännyt lähes jokaisesta näyttelystä, koska on liian kevyt uros, semmonen honkkeliponkkeli. Taukoa on pari vuotta ja kehitystä on tapahtunut kyllä, nyt keväällä Hopsulle on ruokakin ruvennut maistumaan tosi hyvin ja pötäköitynyt ihan viimeisten muutamien kuukausien aikana mukavasti. Näyttää jo paljon paremmalta tuo koira verrattuna parin vuoden takaiseen koiraan. Ei sitä tiedä jos tuon jalkavan ja enemmän käyttölinjaisemman mallisen koiruuden kanssa vielä joku päivä käväisisi näyttelyissä!

Minulta on jäänyt agility ja muukin koiraharrastus lukiovuosiksi melko vähälle, ei oikein jaksanut panostaa mihinkään, kun koulunkäynti vei paljon voimia, myönnän että myös laiskuudellakin on osuutensa tietyssä määrin. Ei ole vain intoutunut tekemään. Nyt kun sitten pääsin ylioppilaaksi 5.6, on yksi suuri urakka ohi ja katse kohti uutta itsenäistä tulevaisuutta! Hain Oulun yliopistoon luokaopettajalinjalle jonne en päässyt ja vielä odotellaan Pieksämäen amk:lta vastausta, sinne hain opiskelemaan nuorisotyötä kirkon alalle. En vielä tiedä tarkalleen haluanko lähteä Pieksämäkeen, mutta nyt ensin kun saisi ne tulokset, niin tietää vähän miettiä enemmän. Oulu ja yliopisto kyllä vetäisi puoleensa enemmän tällä hetkellä. Joka tapauksessa nyt kesällä töiden ohessa aion herätellä koiraharrastusta enemmän ja aloittaa treenailemisen agilitynkin parissa aktiivisemmin.

Uutta intoa ja puhtia olen saanut uudesta tulokkaasta, jonka kävin hakemassa tiistaina 15.6. Karviasta, nimittäin portugeesipennun Vilhon, joka on virallisesti Tuhannen Tähden Tyhjäntoimittaja. Portugeesipentua olen pitkään itselleni toivonut ja pentueita seuraillut, ja nyt sellainen ihanuus tuli valloittamaan taloa ja tuomaan uutta energiaa veteraanien joukkoon :D Vilho on upea poika ja kotiutui uuteen kotiinsa tosi hyvin. Muut koirat sekä vuohet ja kissa ottivat pojan hyvin vastaan ja nyt jo riekutaan pihalla yhdessä :) Vilhosta tulee toivon mukaan monipuolinen harrastuskaveri, jonka kanssa ainakin agilityä ja näyttelyitä ruvetaan harrastamaan, myös TOKO ja mejä kiinnostaisi. Pikkujätkä on oppinut nopeasti jo monia peruskäskyjä ja hän on innokas tekemään!

Juhannusta odotellaan, silloin on tiedossa monien ihanien ystävien kanssa oleilua, ja kun muutamille ystävilleni on myös tullut koiranpentu, niin Juhannuksen aikoihin varmaan pentumiititkin ois paikallaan :)

Huomenna on agilitytreenit PKH:n kentällä, nyt kun saatiin agilitytreenirinkikin käyntiin, niin tuntuu mukavalta lähtä treenaamaan, kun tietää, että paikalla on mahdollisesti enemmän kuin 1 tai 2 kera koiriensa. Vähän isommalla sakilla on mukavampaa! Hopsu lähtee matkaan huomisiin treeneihin.

Vielä muutama kuva loppuun, ei muuta kuin hyvät juhannukset kaikille!! Muistakaa tehdä juhannustaikoja :)

Baleian muotovaliokuva © Pekka Homanen, Vaalan kuva

Vilho 8 viikkoa © Päivi Nevala

Kasvaa hujahtanut tuo poika reilussa viikossa jo tosi paljon!