Uusi vuosi 2012 tervetuloa ja heihei vuosi 2011, joka oli monella tapaa haastava, mutta antoi myös paljon ihania asioita! Viimeisin blogimerkintäni on maaliskuulta 2011, hui kamala! Olen päättänyt uuden vuoden lupauksena , että ihan oikiasti skarppaan täällä kirjustamisesta, varmasti nimittäin juttuakin riittäis!

 

Tässä on nyt tiivistettynä vuoden 2011 tapahtumia ja juttuja koirien kanssa tuon maaliskuun tekstin jälkeen, monia juttujahan sitä ei muista, mutta jotakin tässä nyt on:

 

Vilhon näyttelyitä:

 

-Vaasaan ilmoittauduttiin 10.4, mutta emme päässeet kyytiongelman takia näyttelyihin, tuomarina olisi ollut Theo Leenen.

 

- 21.5. oli Sotkamo RN ja tuomarina Vera Smirnova Virosta. Koiria oli ilmoitettu näyttelyyn 4, joista uroksia oli kaksi Vilho oli ainut junioriluokassa. Vilho voitti luokkansa, saaden myös SA:n. PU-kisassa Vilho tuli toiseksi ja sai vara-sertin. Arvostelun päivitän Vilhon omalle sivulle.

- Oulu KV 17.7.2011 ja tuomarina oli Jose Homem De Mello Portugalista. Olin Oulun näyttelyä edeltävänä iltana Valamon luostarista riparitöistä ja minua hieman kauhistutti, että ehdinkö laittaa koiran siistiksi, oli niin väsynyt! Sain minä onneksi laitettua Vilhon hyvännäköiseksi. Näyttelyyn matkasin tätini kyydillä ja hänellä oli fieldipoika Niitti matkassa, käytin myös Niitin kehässä. Portugeesejä oli vajaa parikymmentä ja paikalla oli myös Vilhon sukulaisia veljestä ja isästä lähtien. Olikin oikein upea nähdä kaikkia heitä omistajineen :)

 

Ja tuloksiin, Vilho esiintyi todella hienosti ja lennokkaasti ja liikkeet tekivät vaikutuksen tuomariin, kehui kovasti. Vilho sai erin ja oli junnuluokan ykkönen, saaden myös SA:n. Paras uros -kisassa Vilho sijoittui kolmanneksi ja sai ensimmäisen sertinsä!! :) Huippua! PU oli Vilhon isä Aquatass Ribeiro Com Esperanca eli Ribei!

 

Tätini fieldspanieli Niitti eli My Boy Unique For Fortune-Favoured oli myös samalla tuomarilla kuin Vilho ja esiintyi oikein mallikkaasti ja kokeneesti tuloksin PU4 ja vara-sert.

 

Kuumasta päivästä huolimatta pojat menivät todella reippaasti ja telmivät keskenään kehien jälkeen :)

 

- Kuopio KV 6.8.2011 ja tuomarina oli Elvira Romanenkova Venäjältä. En itse päässyt näyttelyihin, mutta onneksi vanhempani ja sisareni lähtivät käyttämään Vilhoa Kuopiossa. Isä, jota olinkin treenauttanut esittämisessä, käytti Vilhoa kehässä. Vilho esiintyi isän kanssa hienosti tuloksena oli ERI1 ilman SAta. Kuopiossa oli myös Royal Caninin juniorikilpailu ja Vilho oli rotunsa paras juniori. Juniorikisassa isossa kehässä Vilho esiintyi siskoni kanssa ja hyvin hän myös esitti Vilhon, vaikkei menestystä enää jatkossa tullutkaan.

- Rovaniemi RN 3.9.2011 ja tuomarina oli itsekkin portugalinvesikoiria kasvattava Arja Koskelo.Vilhon lisäksi näyttelyihin oli ilmoitettu Vilhon veli Aslan ja isomummu Bertta. Koskelo käsitteli todella hienovaraisesti koiria ja tuomaroi muutenkin perusteellisesti ja hyvin. Vilho sai erinomaista palautetta, vaikka myös kehitystä kaivattiin, arvostelu oli lupaava. Tuloksena Oli ERI1 ilman SAta. Rovaniemen näyttelyn jälkeen meillä ei enää ollutkaan loppuvuodelle näyttelyitä.

 

 

Näyttelyiden lisäksi olemme käyneet treenailemassa agilityä ja sitäkin enemmän TOKOa, jossa Vilho on kehittynyt hienosti!
Sivulletulo on hieno ja seuraaminen myöskin yleensä, kaikkia alokasluokan osioita on harjoiteltu, mutta paljon on vielä harjoiteltavaa ja hiomista, ei olla osallistuttu nyt kursseille, mutta kevääksi katsotaan! Vaikka itseä laiskottaa monesti, on upea huomata miten kuuliainen ja nokkela poika Vilho on, oppii nopsaan ja Vilhosta on moneen.
 

Nyt kun meillä piti aloittaa oikein tehokkaasti harjoittelemaan myös agia, iski sitten nämä pakkaset... Meillä kun ei ole edes hallia, vaan ulkona pitäisi treenata, niin saa kyllä odottaa, että lauhtuu.


Kotona ja sukulaisten matkassa olemme harjoitelleet taippariosuuksia kesällä ja syksyllä, erityisesti jälkiosuutta ja riistapukin hakemista vedestä, kun tähtäimessä olisi tulevalla kesällä taipparit. Jäljestäminen lähtee vähän vaisusti ja hapuillen, mutta edetessä paranee. Vilho hakee hienosti vedestä muuta, mutta sitten tuo riistan ottaminen suuhun on vähän epämiellyttävän tuntoista, kyllä sekin toistojen jälkeen onnistuu. Toivottavasti saadaan ensi kesäksi kaikki kuntoon, että voidaan kokeisiin osallistua :)


Vilho kävi myös syyskuun lopussa terveystutkimussa Kajaanin Countrypoliksessa. Siellä oli myös polvien ja silmien ryhmätarkit ja otettiin nekin.
Lonkat lähtivät Kennelliittoon B/B, mutta tulivat C/C, se tosin oli odotettavissa. Tyytyväisiä kuitenkin kaikkiin tuloksiin ollaan, jotka siis tällaiset:

kyynärnivel 0/0
lonkkanivel C/C

silmätutkimus
ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
polvilumpiolux.med.
0/0


Synttäreitäkin on juhlittu senioriosastolta Kenu täytti elokuussa 10 vuotta ja Baleia hurrrjat 13 vuotta <3

Baleia on muuten täysin terve ja virkeä edelleen, mutta se kuulo on lähes lähtenyt, ei kyllä paljon mummun tahtia haittaa :) Kenullahan on selässä välilevynpullistuma ja saa siihen särkylääkettä, kun on kipuja. Vielä kuitenkin hyvin kulkee ja mieli on virkeä!

Junnutiimiläisistä Pikkujätkä Vilhohan täytti huhtikuussa jo vuoden ja huimaa, että kohta jo kaksi!! Hopsu täytti lokakuussa 6 vuotta :)
 

Kyllä täytyy sanoa, että vuosi on mennyt todella nopsaan!

Kaikkea mukavaa on kyllä ehtinyt koirien kanssa puuhailla ja tämä vuosi toivon mukaan tuo myös paljon mukavaa harrastusten parissa ja vapaa-ajalla!

Näyttelyihin Vilho on seuraavan kerran menossa vasta keväämmällä, huhtikuussa.